Kledingmaat

Op deze website kun je allerlei informatie vinden over de kledingmaat voor dames, heren, kinderen en baby’s. Heb je kleding gevonden met een buitenlandse maatvoering? De kledingmaat bepalen kun je doen met behulp van een aantal eenvoudige kleding maattabellen. Je kunt zo de Amerikaanse, Engelse, Franse en de Europese kledingmaten omrekenen. Ook de XS, S, M, L, XL en XXL kledingmaten kun je berekenen in centimeters en in andere buitenlandse maten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes en Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

Kledingmaten bepalen en berekenen:

Dames kledingmaatDames

Voor dames zijn er vele soorten kledingstukken te koop. Het vinden van de juiste kledingmaat kan in sommige gevallen een lastige opgave zijn. Door gebruik te maken van de afmetingen van het lichaam, en handige maattabellen kan de ideale kledingmaat worden bepaald. Met behulp van de taille en heupbreedte, kan in combinatie met de beenlengte de jeansmaat worden berekend.

Bekijk de damesmaten >>

Naast de jeansmaten, is het mogelijk om voor alle soorten kledingstukken de maat te bepalen. Ook het omrekenen van de verschillende kledingstukken kan op deze website. Heb je een mooi kledingstuk gezien met een buitenlandse afmeting? Het omrekenen daarvan naar een Europese maat kan hier binnen enkele eenvoudige stappen.

Heren kledingmaatHeren

Jeans, overhemden, polo’s, truien, pakken, onderbroeken en T-shirts zijn voor heren in verschillende kledingmaten verkrijgbaar. Een S, M, L of XL zijn veel gebruikte maten bij heren.

Bekijk de herenmaten >>

Niet overal kun je deze eenvoudige kledingmaten tegenkomen. In het buitenland zie je in veel gevallen een andere maatvoering. Welke heb je dan nodig?

Het bepalen van de juiste kledingmaat doe je eenvoudig met een meetlint en de juiste maattabel. Er zijn maattabellen voor alle soorten kledingstukken waardoor je altijd de juiste maat kunt bepalen. Ook het berekenen van buitenlandse maten behoort tot de mogelijkheden. Maak handig gebruik van de heren maattabellen.

Kinder kledingmaatKinderen

Kinderen groeien snel en de kleding kan daarom al snel te klein worden. Hoe kies je voor de kinderen kleding met de juiste afmeting? Ons advies: Koop liever een truitje, shirtje of broekje een maat te groot dan een broek die precies past. Vooral jonge kinderen zijn anders snel uit deze kledingmaat gegroeid en de kleding kan dan niet meer gedragen worden.

Bekijk de kindermaten >>

Het omrekenen van de juiste kledingmaten voor kinderen kan met behulp van de lichaamslengte en bijvoorbeeld de taille en heupen worden berekend. Met de maattabel voor kinderkleding kun je zien welke maat kinderkleding het beste past.

Kledingmaat omrekenenOmrekenen

Het omrekenen doe je eenvoudig met een maattabel. In de maattabel voor kleding kan dit voor diverse buitenlandse maten.

Lees meer over het omrekenen >>

Amerikaanse en Engelse maten lijken veel op elkaar, maar verschillen ook voor dames en heren. Het is daarom erg verstandig de juiste maattabel te gebruiken bij het kopen van kleding met een Amerikaanse of Engelse maatvoering. Ook de Franse maatvoering kan verschillen van de Nederlandse. Het zou immers zonde zijn wanneer je kleding bestelt en dit blijkt een te grote of te kleine maat te zijn. Door gebruik te maken van de juiste informatie over de verschillende kledingmaten bestel jij direct de juiste maat.

Last updated: woensdag 27 oktober 2021