Kledingmerken sjoemelen met kledingmaten

Kledingmerken sjoemelen met kledingmaten

Verschillende kledingmerken sjoemelen met kledingmaten

Heb jij ook wel eens een kledingstuk gepast die opeens een stuk groter uitvalt dan bij andere merken? Dit kan komen doordat bepaalde bekende en minder bekende kledingmerken sjoemelen met kledingmaten.

Waarom zouden ze dit doen?

De meeste vrouwen willen graag in een zo klein mogelijke kledingmaat passen. Naast het vele sporten en diĆ«ten, is het handiger wanneer de kledingmerken simpelweg de afmetingen van de kledingmaten aanpassen. Zonder moeite pas jij opeens in een maat 36 in plaats van een 38. Gevoelsmatig ben je zo ‘afgevallen’ en je voelt je lekkerder in je vel.

Onderzoek van Sizemic, gepubliceerd in the Daily Times toont aan dat verschillende merken een maatje kleiner gebruiken in de kleding. De kledingmerken reageren verschillend op de bevindingen van Sizemic.

Wat houdt dit voor mij in?

Houdt er in ieder geval rekening mee dat bepaalde maten niet overeen kunnen komen met de kledingmaat die je momenteel draagt. Veel merken hanteren een maattabel voor de kleding. Met deze maattabel geven ze de afmetingen aan van de verschillende kledingmaten. Gebruik deze maattabel daarom voordat je kleding koopt van dat merk.

Gebruik de maattabel tijdens het winkelen

Door gebruik te maken van een maattabel weet jij altijd of een bepaalde kledingmaat past bij jouw confectiemaat. Je kunt met een meetlint zelf de lichaamsafmetingen opmeten en vergelijken in de maattabel. Je kunt nu overzichtelijk bekijken welke kledingmaat het beste bij je past.