Engelse kledingmaat

De kledingmaten die we in Nederland en de rest van Europa hanteren, worden in veel andere landen ook gebruikt om maten van kleding aan te duiden. Landen als Amerika en Engeland hebben bijvoorbeeld hun eigen kledingmaten, die weer net iets anders zijn dan die we in Nederland gebruiken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes & Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

Kleding met Engelse maten.

Ga je kleding in Engeland kopen of ga je kleding aanschaffen met een UK kledingmaat? Lees dan in dit artikel wat de belangrijkste verschillen tussen de kledingmaten zijn en welke maat jij hebt in het Verenigd Koninkrijk.

Opmeten.

Een belangrijk verschil is dat er bij het opmeten van maten in Engeland en Amerika gebruik wordt gemaakt van inches, terwijl we in Nederland meten in centimeters. Gebruik je een maattabel die niet in Europa gemaakt is, dan kan dit betekenen dat je naar maten in inches zit te kijken in plaats van de standaard centimeters. Let daarom altijd goed op dat je een maattabel gebruikt die in Europa is gemaakt en dus de maten in centimeters uitdrukt.

Welke Engelse kledingmaat heb ik?

Als je kleding aanschaft met een Engelse (UK) maatvoering, wil je natuurlijk dat je de juiste maat kleding koopt. Om te voorkomen dat je de verkeerde maat koopt, vind je twee maattabellen. Een maattabel voor vrouwen en de andere maattabel is voor mannen.

Maattabel voor dames:

Engelse kledingmaten
Europese kledingmaten
30

32

34

36

38

40

42

44

46

36

38

40

42

44

46

48

50

52

 

Maattabel voor heren

Engelse kledingmaten
Europese kledingmaten
34

36

38

40

42

44

46

48

50

44

46

48

50

52

64

56

58

60

Engelse kledingmaat omrekenen

Weet je niet precies welke Europese maat je hebt en heb je hierdoor moeite met het omrekenen daarvan? Dan wordt aangeraden om jouw Europese maat eerst te berekenen en daarna pas op te zoeken welke UK kledingmaat hierbij past.

UK en US maatvoering

Verder is het belangrijk dat je UK niet door elkaar haalt met US. Bestel je met US maatvoering in plaats van met UK maatvoering, dan kan dit een groot verschil uitmaken tussen een kledingstuk dat past of niet.

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie