Kledingmaat omrekenen US dames en heren

In Amerika worden soms andere kledingmaten gebruikt dan in Nederland. Zo maken beide landen gebruik van de internationale kledingmaten XS, S, M, L, XL, XXL en 3XL, maar hebben de beide landen ook allebei eigen kledingmaten. In Nederland zijn dit de kledingmaten 36, 38, 40, etc voor dames en de maten 44, 46, 48, etc voor heren en in Amerika zijn dit de zogeheten US kledingmaten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Jeans Centre en Kleertjes kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

Omrekenen met een maattabel

Het enige wat je nodig hebt om te achterhalen welke US kledingmaat je nodig hebt is een maattabel. Een maattabel is een tabel met verschillende kledingmaten en informatie met betrekking daarop. Gebruik je een maattabel dan vind je de Europese en de Amerikaanse maten in een overzichtelijke tabel onder elkaar.

Dit betekent dat je enkel je eigen maat op hoeft te zoeken om vervolgens te ontdekken welke Amerikaanse kledingmaat daarbij hoort.

Kledingmaat tabel

Dames en heren

Als je als man wilt achterhalen welke Amerikaanse maat kleding je moet bestellen, heb je een andere maattabel nodig dan dames. Dit komt simpelweg omdat er in Europa ook andere maten worden gehanteerd voor dames en heren. Wil je de juiste US maat bij jouw Europese maat vinden, dan kun je onderstaande maattabel voor raadplegen.

In tegenstelling tot de dames, zijn de US kledingmaten voor heren wel hetzelfde als de UK kledingmaten die in Engeland gebruikt worden. Dames moeten voor het omrekenen van een US kledingmaat dus een andere maattabel gebruiken dan voor het omrekenen van een UK kledingmaat, maar bij mannen maakt dit niet uit. Weet je niet precies welke Europese maat je hebt, dan kun je dit achterhalen door een maattabel met Europese maten en hun afmetingen in centimeters te raadplegen.

Maattabel dames:

Nederlands 36 38 40 42 44 46
Amerikaans 8 10 12 14 16 18

Maattabel heren:

Nederlands 44 46 48 50 52 54 56 58
Amerikaans 34 36 38 40 42 44 46 48
Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie