Franse kledingmaat

Kijk je naar de maten die men in Frankrijk gebruikt, dan zie je dat deze maatvoering niet helemaal overeen komen met de Europese kledingmaten. Zo wordt er in Frankrijk niet gebruik gemaakt van de Europese afmetingen, maar heeft men een eigen maatvoering.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes & Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

Franse kledingmaat

Ga je winkelen in Frankrijk of ga je een item aanschaffen dat in Frankrijk geproduceerd is en deze kledingmaat heeft? Lees dan in dit artikel wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de kledingmaten en hoe je jouw maat eenvoudig kunt omrekenen.

Belangrijkste verschillen met Europese kledingmaat

De Franse kledingmaat wordt ook wel FR genoemd en is iets anders dan de Europese en Amerikaanse maatvoering. Zo is er één groot verschil tussen de kledingmaten, namelijk dat de kleding in Frankrijk altijd een maat groter zijn dan de kleding in Europa. Heb je 36 in Nederland, dan betekent dit dat je een FR 38 hebt.

Verschil in maatvoering

Omdat de kledingmaten in Frankrijk standaard een maat groter zijn, is de kans groot dat je bij het bestellen van jouw eigen maat een te klein kledingstuk ontvangt. Houd daarom altijd de vuistregel aan dat je in Frankrijk nooit je eigen afmeting koopt, maar altijd een maatje extra neemt om het verschil tussen de kledingmaten te compenseren.

Omrekenen

Het omrekenen van een Europese naar een Franse maat is eigenlijk helemaal niet lastig. Het enige wat je namelijk hoeft te weten, is wat jouw Europese maat is. Weet je dit, dan hoef je voor het achterhalen van de Franse (FR) kledingmaat alleen nog maar een maat hierbij op te tellen.

Om je een beetje op weg te helpen, vind je in onderstaande tekst een maattabel voor het omrekenen van de Europese naar de FR kledingmaat.

Maattabel

Franse maten
Europese maten
34

36

38

40

42

44

46

48

50

52

54

32

34

36

38

40

42

44

46

48

50

52

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

3 gedachten over “Franse kledingmaat”

Plaats een reactie