Kledingmaat heren

Heb jij wel eens in het buitenland kleding gekocht? De kans is dan groot dat je een grotere of kleinere maat nodig had. Dit komt omdat de kledingmaten voor heren in het buitenland een andere maatvoering hebben. Bekijk in de maattabel heren de afmetingen van de verschillende maten in andere landen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes & Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

Kledingmaten heren

Over het algemeen willen mannen zo kort mogelijk in een pashokje staan. Als je vooraf weet welke kledingmaat je nodig hebt, scheelt dit veel paswerk in een winkel. Ook een online aankoop gaat erg eenvoudig wanneer je weet welke maat je nodig hebt.

Veel herenkleding wordt verkocht met confectiematen of internationale maten. Wist jij dat maat 50 de meest verkochte maat voor heren is? Veel volwassen mannen hebben een broek, pantalon of overhemd met deze maat.

Confectiemaat heren

De confectiematen die je terugvindt in de herenkleding kun je zelf eenvoudig berekenen maar ook omrekenen. Heb jij kleding in het buitenland gezien? Bepaal met de onderstaande maattabel de juiste maat.

Wist jij overigens dat de kledingmaten in het buitenland meerdere maten kunnen verschillen? Je dient hier rekening mee te houden wanneer je online kleding koopt. Je kunt dan niet vooraf passen en je moet uitgaan van de maatvoering van het betreffende land.

Maattabel herenkleding

Door gebruik te maken van de maattabel herenkleding kun je voor vrijwel alle kledingstukken de juiste maat bepalen. Of je nu in Nederland of in het buitenland kleding wilt bestellen, met de juiste maattabel kies jij altijd de perfecte maat.

In de onderstaande tabel zijn de verschillende kledingmaten in centimeters te bekijken. Met een meetlint kun je de verschillende lichaamsdelen opmeten en vergelijken met de maattabel. Op die manier kun je snel en nauwkeurig de juiste maat bepalen.

Maattabel heren:

Internationaal
Confectiemaat
Borstomvang (cm)
Taille (cm)
XS4486 – 8976
S4690 – 9380
M4894 – 9784
M/L5098 – 10188
L52102 – 10692
XL54107 – 10998
XXL56110 – 113104
3XL58114 – 117110
4XL60118 – 121116

Heren maattabel:

Last updated: donderdag 2 januari 2020

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>