Kledingmaat omrekenen UK dames en heren

Wie kleding koopt in Engeland, kleding van een Engelse webshop bestelt of kleding wil bestellen die oorspronkelijk in Engeland geproduceerd is, krijgt te maken met de kledingmaat UK. Deze wordt ook wel de Engelse kledingmaat genoemd en betreft de maatvoering die in Engeland wordt gebruikt om te laten zien welke afmeting een specifiek kledingstuk heeft.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes & Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen >>

United Kingdom en Nederlandse maten omrekenen

Omdat de Engelse kledingmaten niet bepaald op de kledingmaten lijken die wij in Nederland gebruiken, kan het lastig zijn om de juiste Engelse kledingmaat bij jouw standaard maat te vinden. Om je wat op weg te helpen, vertellen we in dit artikel daarom meer over deze kledingmaten.

Gebruik een maattabel

De beste manier om jouw eigen maat om te rekenen naar een Engelse maatvoering, is door een maattabel te gebruiken. Een maattabel is een tabel met verschillende soorten kledingmaten en informatie bij deze kledingmaten.

Neem je een maattabel, dan zie je precies welke kledingmaat in Engeland bij jouw standaard kledingmaat hoort. In onderstaande alinea’s vind je zowel een maattabel voor dames en heren. De kledingmaten die in Engeland voor heren gehanteerd worden, zijn weer heel anders dan de kledingmaten voor dames. Je kunt als man dus niet de maattabel voor dames gebruiken, maar je hebt een eigen maattabel nodig. De maattabel die je kunt gebruiken voor het omrekenen UK herenmaten, vind je hieronder.

US maten

Wat wellicht interessant is om te weten, is dat de UK maat voor heren hetzelfde is als de US maat voor heren. De US maat voor heren wordt ook wel de Amerikaanse kledingmaat genoemd. Wil je naast deze maat ook jouw kledingmaat omrekenen naar een US maat, dan kun je dus dezelfde maattabel gebruiken. Bij dames is dit overigens niet het geval. Dames dienen wel een andere maattabel te gebruiken voor deze maat en de Amerikaanse maten.

Dames maattabel:

Engels
EU
30

32

34

36

38

40

42

44

46

36

38

40

42

44

46

48

50

52

Heren maattabel:

Engels
EU
34

36

38

40

42

44

46

48

50

44

46

48

50

52

64

56

58

60

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie